Η νέα ενότητα έργων της Ηώς Αγγελή δημιουργεί φανταστικά περιβάλλοντα. Κόσμους ανορθολογικούς και παράξενους και ταυτόχρονα οικείους και γαλήνιους που κατοικούνται από την ανθρώπινη απουσία.

Πισίνες και έρημες αλέες, αστικά έπιπλα και υπερβατικά κενά, ίχνη και αποτυπώματα από σκάλες, προβολείς, ανεμιστήρες, ελικόπτερα, διαθλώνται και συμπλέκονται με κομμάτια φύσης που απρόσμενα εγγράφονται στα έργα της, δημιουργώντας μια παράδοξη αιώρηση ανάμεσα στο φυσικό και το τεχνητό, το αχειροποίητο και το ανθρωπογενές.

Τόποι ανορθόδοξοι, εσωτερικοί χώροι χωρίς όρια, σκοτεινά χάσματα, δάπεδα με υπερχειλίζοντα νερά, φανερώνουν και αποσιωπούν μια προειδοποίηση, μια δυνητική απειλή, εμπλέκοντας αβίαστα τον θεατή σε ερμηνείες και προσωπικές αναγνώσεις. Η ανησυχία, ακαθόριστη αλλά ισχυρή, διατρέχει τη σιωπή των τελάρων σαν ηλεκτρικό ρεύμα.

Στα έργα αυτά της Ηώς Αγγελή όλα διαλύονται και ανασυστήνονται, καθώς μετουσιώνουν τον ρεαλισμό της αναπαράστασης σε μια μαγική και απρόβλεπτη συνθήκη διακινδύνευσης, όπως επισημαίνει και ο τίτλος της έκθεσης.

Ιs it a trap?” μοιάζει να αναρωτιέται το ελάφι στην υπόγεια διάβαση.